torsdag, januari 24, 2013

Is problemet

är löst , hade jävla problem med is bildning i mört baljan när det blev så här kallt . Då kan man ju tycka att det är bara att slänga ner en doppvärmare , men se så enkelt var det inte , ställde doppvärmaren på det lägsta som det går att ställa den alltså 18 * . Men det blev varmt åt mörtarna dom dog utav att det blev för varmt vatten :( ,  men då provade jag med att sätta dit timer styrning i stället , ställde gång tid en timme varannan timme 19 * grader nu när det är så pass kallt . Det blev alldeles perfekt , så nu slipper man krångla med isbildning i baljan :) , jag tar bort lite granna på ena sidan på morgonen men då har det varit ner i mot -20* på nätterna så det kan man stå ut med ;) . Köpte en rejäl syrepump med dubbla luftslangar ut så det blir bra rörelse på yt vattnet , hjälper till en hel del för att hålla isen borta , så nu funkar det kanon :) :) . Nu får det bli lite varmare , fiskesuget är stort  , var ett tag sedan jag var uta på några äventyr :) , inge roligt att vara på isarna i denna kyla :( . Sist jag var ut så var det -8* , då är det inge annat än att gå runt och peta is i höla , inte tala om när man skall mörta på då har man inge känsel kvar i händerna när man är färdig .

Skitfiske på er alla där uta .


5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra med tips och lösningar.
Skitfiske!
Jakob Fagerlund / / Sf lures

Ari Hannu sa...

Hej !
Ja det är alltid kul att läsa om olika lösningar på problem ;) .
Skitfiske på dig också .

Team Kling & Klang sa...

Hallå på dääj,

du får inte vara så känslig vad det gäller kyla Ari! Du vet när en annan är uta och ismetar så har man så mycket fäll att man inte behöver stå och bli kall=) Och vad det gäller is i hålen så är det bara att slå i några droppar rekorderligt brännvin så håller dom sej isfria!

Ha det gött/Pälle

Ari Hannu sa...

Tjenna Pälle !
Du piper ju innan det ens gått över på minus sidan på termometern , om du kallar mörtfäll för mycket fäll så då kan det stämma att du får många flagg :) . Möjligen får du upp lite värme när du borrar hölena med din värdelösa borr :) :) . Upp med pluskan och köp dig en riktig borr i stället för den där snikus varianten som du köpte ;) .
Ha det gött och skitfiske på dig .

Ari Hannu sa...

Och föresten brännvin skall drickas inte ödslas ;) .